Welkom op de website van Sociaal Groesbeek.

Lees onze nieuwsbrief 2018 met ons allerlaatste nieuws.

 

(Klik op de afbeelding hierboven)

 

Zie "Laatste Nieuws"met o.a.
SC wil luchtlandingsplaatsen op lijst cultureel erfgoed (Gelderlander)
SG wil dat bosvijver 't Koepeltje opgeknapt gaat worden.
(De Groesbeek)

                     

Overtuiging en standpunten:

Sociaal Groesbeek is een partij van socialistische signatuur. De partijbeginselen zijn achtereenvolgens gelijkwaardigheid, solidariteit en menswaardigheid. Speerpunten van de partij zijn onder meer 'het recht van het betaalbaar wonen' en een jongerenbeleid dat 'samen met en niet namens de jongeren wordt gemaakt'

De uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

De gemeenteraad verkiezingen van 2018 hadden voor de Groesbeekse lokale partijen helaas een slechte opkomst in Groesbeek. In de polder was er juist een goede opkomst wat voor de verkiezingsuitslag grote gevolgen had. De nieuwe partij Polderbreed wist maar liefst 3 zetels te bemachtigen. De Groesbeekse lokale partijen verloren zetels. VOLG en de GVP verloren beide een zetel en kwamen uit op 2 zetels. Sociaal Groesbeek verloor weliswaar stemmen maar hield er nog genoeg over om hun 2 zetels van 2014 te behouden.

De partijen Voor Berg en Dal en GJS behaalden ook beide 2 zetels. Van de landelijke partijen was het CDA de winnaar met 4 zetels en behaalde Groen Links volledig onverwacht 3 zetels. De PvdA verloor een zetel en hield er nog maar 1 over. Net zoveel als de VVD en D'66.De gemeente Berg en Dal heeft een nieuwe coalitie. Deze is gevormd uit CDA (4), Groen Links (3), Polderbreed (3) en de GVP (2).


Klik voor het "laatste nieuws" bovenaan deze pagina in de groene balk.

 

Op de pagina “Even voorstellen” staan de partijleden van Sociaal Groesbeek.